Sion

Sion

> holocaust > bevrijding-van-auschwitz

Bevrijding van Auschwitz
Category=Bevrijding van Auschwitz RSS feed
Vorige 10
11 Auschwitz vernietigingskamp [Edit]Bevrijding van Auschwitz
Source http://www.scrapbookpages.com/Website met uitgebreidde informatie over het dorp Auschwitz, het concentratiekamp Auschwitz I, Auschwitz Birkenau en Monowitz.
12 Bevrijding Auschwitz in Polen herdacht (NL) [Edit]Bevrijding van Auschwitz

"Laten we gedenken dat we op de grootste begraafplaats ter wereld staan. Een begraafplaats zonder graven, maar waar de as van ruim een miljoen mensen ligt." Met die woorden opende de Poolse minister van Cultuur de officiële herdenking van de bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz, op 27 januari 2005 exact zestig jaar geleden.
13 fotos uit Auschwitz [Edit]Bevrijding van Auschwitz
Source http://www.historyplace.com/specials/Indrukwekkende slideshow van Auschwitz zoals het nu is. De commentaren bij de dia's geven de historische situatie weer en geven een duidelijk beeld van hoe het kamp er toen uitzag.
14 Monowitz [Edit]Bevrijding van Auschwitz

Source http://www.auschwitz-muzeum.oswiecim.pl/Website over de Bunawerke van IG Farben bij Auschwitz-Monowitz waar van de 35.000 arbeidskrachten er minstens 25.000 om het leven kwamen.
15 Ned Auschwitz comité (NL) [Edit]Bevrijding van Auschwitz
de site is van het ned auschwitz comité. Het is opgericht door overlevenden in 1956.
16 Virtuele rondleiding in Auschwitz [Edit]Bevrijding van Auschwitz

Source http://remember.org/Uitgebreide website van een persoonlijk verslag van een bezoek aan Auschwitz-Birkenau in 1993.
17 Vrijwillig naar Auschwitz (NL) [Edit]Bevrijding van Auschwitz
Source NetwerkIn Netwerk het opmerkelijke verhaal van de Belgische verzetsman Victor Martin. Hij ging in 1942 vrijwillig naar concentratiekamp Auschwitz om uit te zoeken wat daar gebeurde. Zijn relaas was zo verbijsterend dat men hem bij terugkeer in België nauwelijks kon of wilde geloven.
Vorige 10